ceturtdiena

Palmūzis bibliotēkā


Sv. Speerkam ir uzradusies mūza @kembibl, kas tviterī gādā, lai aizgādnis nepaliktu bez bibliotēkām, kā arī nemitīgi iepriecina ar optimisma un dzīves raibuma pilniem tekstiem. Ja Ķemeru bibliotēkas nebūtu, tā būtu jāizdomā. Drīzāk gan būtu jāsaka, ka Sv. Speerx viņu bija jau gandrīz izdomājis, bet tad viņa uzradās pati, līdzi nesdama svētuma elpu un saprašanu par cirka dzīšanai būtisko.

Tāpat Sv. Speerkam tagad ir arī personīgais fotogrāfs, kas steidz dokumentēt katru aizgādņa vizitāciju pie dažādām košām ciemu un pagastu bibliotēkām. Arī pie Ķemeru bibliotēkas, protams.
Tomēr, neraugoties uz tik labvēlīgiem apstākļiem, bija vajadzīgs zināms laiks, lai saņemtos jaunam ierakstam šai blogā. Gandrīz gads.



Šī bilde. Autors esot Sergejs Babikovs, bilde atrasta feisbukā.
Ieraugot kaut ko tik lielisku, Sv. Speerx ieķērcās aizgrābtībā, saplivināja zilos spārnus un steidza aplūkot detaļas.
Viņām ir spārni, viņas lido. Tās nav mušas, bet gan mazi bibliotēku inspektori. Lido, kur pašiem patīk. Un ja vēl viņus nofotografē pie bibliotēkas...

Bet. Beidzot ir zināms, KAS ir tas kronis Gaismas pils spicītē.
Tas vietām CAURSPĪDĪGAIS kronītis.


Tur nesēdēs LNB sisadminis un pats Vilks nevilks dūmu pīpi (bildē gan izskatās, ka jau velk un ne vienu vien), tur neieperināsies Karlsons, ne arī drošībā tiks novietots Dainu skapis, tāpat arī netiks nolikts brūns skapis, kur iekšā būs Burtnieku zemūdens pils atslēga, Lielā Kristapa īkška nospiedums un tās zivs, kas vaicā "Vai Rīga gatava?", zvīņas.
(Sv.Speerx atvainojas par iepriekš maldinoši pausto informāciju, bet atgādina, ka senās un aplamās prognozes vari lasīt šeit un šeit.)

Tā ir palmu māja!

Re, Turlavas bibliotēkā iejutusies Havaju palma, bet Dundagā uzziedējusi kartupeļu palma. Rīgā arī vajag!


Palmas ir stāvējušas pie Ēģiptes piramīdām (un gan jau tāpēc tās piramīdas stāv joprojām), palmas stāvēs arī bibliopils spicē. 
Kamēr bibliotēkā ir palmas, tas nav nekāds stikla kabūzis, bet īsts palmūzis!

Nav komentāru: