ceturtdiena

mīkla atminēta!

Kopš Gaismas pils ir pacēlusies cienīgā augstumā un uz tās jumta parādījušas dīvainas konstrukcijas, Sv.Speerx, ik dienas, braucot garām, lūkojas un domā. KAS ir tas stikla būris stikla kalna augšpusē? Vai tur sēdēs LNB sisadminis vai pats Vilks dūmu pīpi vilks, varbūt ieperināsies Karlsons vai varbūt tur drošībā tiks novietots Dainu skapis, lai Taivāns netiek klāt. Vai varbūt šai vietā stāvēs brūns skapis, uz kura būs misiņa plāksne ar Sv.Speerka bildi un burtiem.
Kas brūnajā skapī būs iekšā? To pat bibliotēku aizgādnis vēl nezina. Bet noteikti paši svarīgākie svarīgumi. Vismaz Burtnieku zemūdens pils atslēga, Lielā Kristapa īkška nospiedums, tās zivs, kas vaicā "Vai Rīga gatava?", zvīņas un Lielā Voleru Sama ūsa. Priekš kam ūsa? Lai var zināt, ka Lielais Sams tiešām bijis Voleros.

Bet, lūk, noslēpumainā dzelzs rāmju un stikla skapja konstrukcija uz Stikla kalna! Fotografēta, izmantojot taustiņu PrntScr - LNB vebkameras tagad pievelk glītāk visu pasākumu (te var aplūkot, kā ļaudis pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus un kā pa Daugavu peld ledus, pudeles un slīkoņi). Kad nams būs gatavs, būs arī binokļi, ar ko internetā varēs lasīt, ko cilvēki lasa! Toč tā būs!

Sv. Speerx ilgi domāja. Un izdomāja.
Tas ir N burts!

Kad pils būs pabeigta un spoguļosies Daugavā, naktī tur izgaismosies burti LB - vai eņģeļi turēs un dedzinās, vai iedegs gādīgās bibliotekāru rokas, vairs nav svarīgi. Laistīsies un mirgos! Būs smuki!

Pa to laiku ir atminēta vēl kāda mīkla. Par šļūcamkalniņu!


Īsi sakot - trillām būt! Pūt un palaid!

Nav komentāru: