piektdiena

Mušas, spices un ēdnīcas

Par godu tam, ka ir piektdiena, Sv. Speerx nomainīja ādu. Tas ir, nedaudz pajokojās ar bloga noformējumu. Piedāvājumā no spārniem gan bija tikai mušas. Un kāpēc gan ne - rudenī, ziemā un agrā pavasarī katra muša ir eņģelis, kas liecina - vasara būs. Un vasara būs, grozies, kā gribi, jo tagad ir rudens un pēc rudens nāk ziema. Un kur nāk ziema, tur jānāk arī vasarai. Bet nu nav svarīgi. Galu beigās pie bibliotēkām var fotografēties cauru gadu!
Te Sv. Speerx inspicē Čehijas nacionālo bibliotēku. Vairāk par uzrakstu gan neredzēja, jo bija jāsteidz uz krogu! Bet inspekcija paliek inspekcija - krogi atrodas ne vien pie baznīcām, bet arī diezgan tuvu pie bibliotēkām. Tātad bibliotēkas ir tuvu pie baznīcām. Vai varbūt to funkcijas pārklājas.
Viena no spārnotajām idejām - ēdnīca, kurā dod alu, ir krogs. Un lai katrai ēdnīcai tiktu tas gods!
Jo kur alus, tur krogs un kur mušas, tur ēdnīca. Kur mušas, tur var tikt apķēzīts ķeizara portrets. Un kur ķeizara portrets var tikt apķēzīts, tur sākas škandals un literatūra. Kur ir literatūra, tur ir bibliotēkas.
Tātad - no bibliotēkas tu esi nācis un uz bibliotēku tu aiziesi. Lai cik ilgi sēdētu krogū. Āmen.

Dzimis bibliotēkai.
Bilde nosperta no kaut kurienes, kur to nospēra  


Tāpat kā citos gadalaikos arī rudenī Sv. Speerx inspicē kārtīgi. Un gādā par bibliotēkām atsperdamies. Šonedēļ pat - aizgāja uz kādu slepenu bibliotēku ar slepenu skalu grozu un paņēma veselas 3 grāmatas, ko palasīties darbā. Bez kontroltalona.
Bet! Cita starpā Gaismas pils slienas augšā vēja spārniem, tās kāpjamvirsmas tiek apaudzētas ar mazām būdiņām un kāpslīšiem, bet spice nemaz nav tik šķība, kā to var novērot mirušā tviterkonta @Gaismaspils_lv titulbildē. Spice kā miets triecas debesīs, un joprojām var tikai domāt, kas tur dzīvos - Karlsons, Direktors, Dainu skapis vai Procesors.

Spice, kā liecina lauka pētījumi no Daugavas otras puses, stāv samērā taisna.
Toties @LJakobsone LU ēdnīcā gandrīz pirms mēneša ir uzgājusi patiesību: "šodien ēdnīcā sapratu, kā tapa Gaismas pils makets."
Idejām un spārniem sveiks! Prieks, ka idejas makets ir tik caurspīdīgs un ēdnīcas gaismas piestrāvots. Tātad Gaismas pils vārdu Gaismas pils nenes velti - gaisma ir. Un varbūt tur būs arī sakarīga ēdnīca.



P. S. Paldies acīgajiem un apsviedīgajiem tvitera sekotājiem, kas palīdzēja tapt šim ierakstam: , , , , , !

Nav komentāru: